Ağırlıklı Battaniye Ne İşe Yarar?

tarafından
21
Ağırlıklı Battaniye Ne İşe Yarar?

Ağırlıklı battaniye ne işe yarar? Herkes iyi bir uykuyu sever, ama bazıları için gelmek zor olabilir. İş stresi, uygun olmayan uyku programı ve hatta rahatsız edici yataklar uyku eksikliğine katkıda bulunabilir. Ancak, ağırlıklı battaniyeler herkesin uyku sorunlarına cevap olabilir mi?

Ağır battaniyeler kavramı 1990’lardan beri var olmasına rağmen, bireylerin uyku düzenlerine yardımcı olmak için bunları kullanmak oldukça yenidir.

Her yıl, insanların ilgilendiği görünen yeni bir tuhaflık var gibi görünüyor. Bununla birlikte, bu eğilimlerin çöp toplama çoğu kısa ömürlüdür. Ağırlıklı battaniyeler yıllardır kullanılsa da, son yıllarda artan popülaritesi birçok şüphecinin kaşlarını kaldırmasına neden olabilir. Sonuçta, uyku kalitenizi artırmak için bir battaniye nasıl kullanılabilir? Ağırlıklı battaniyelerin neden yararlı olabileceğini ve bu kadar güvenlik popüler göründüğünü anlamak için nasıl çalıştıklarına bakmak çok önemlidir.

Ağırlıklı battaniyeler 5 ila 30 pound (veya 2 ila 13 kg) arasında herhangi bir ağırlığa sahip olabilir. Bu ekstra ağırlık, kaygıyı azaltmak, ağrıyı hafifletmek ve hatta ruh halini iyileştirmek için sıklıkla kullanılan terapötik bir teknik olan derin basınç uyarımını taklit eder. Bu teknik aynı zamanda bir destek köpeği veya masaj terapisi kullanmak gibi ek bir tedavi olarak da etkili olmuştur.

Derin basınç stimülasyonunun mutlaka uygulamalı olması gerekmez. Benzer basınç, battaniyeyi bir kişinin vücudunun etrafına sararak ağır battaniyelerle taklit edilebilir.Ağırlıklı battaniyelerin etkinliği üzerine araştırmalar uzun yıllardır devam etmektedir. Çeşitli bulgular, anksiyete, uyku bozuklukları ile yardım, stresi azaltmak ve daha fazla bu battaniye işaret ediyor. İşte daha iyi

uyumanıza nasıl yardımcı olabilirler:

Kortizol Seviyesinde Azalma: Kortizol vücutta “uyarıcı” bir hormon olarak görülebilir. Genel olarak, akşam boyunca vücudumuzdaki kortizol seviyesinde doğal bir düşüş vardır. Bu, vücudun rahatlamamıza ve daha az uyanık hissetmemize yardımcı olan doğal mekanizmasıdır. Bununla birlikte, endişe veya stres duyguları bu doğal düşüşe müdahale edebilir. Derin basınç stimülasyonunun, ağırlıklı battaniyeler tarafından taklit edilen vücudumuzdaki kortizol seviyelerini azalttığı gösterilmiştir.
Oksitosini Arttırır: Ağır battaniyeler oksitosin üretimini artırabilir. Bilim adamları hala bu hormonu anlamaya çalışsalar da, oksitosinin uyku döngüsünün düzenlenmesinde yardımcı olduğu açıktır. Aynı zamanda, uzun ve sıcak bir kucaklama aldığınızda olduğu gibi, sakin ve bağlanma hissini uyandırmaya yardımcı olur. Ağırlıklı battaniyeler hafif basıncı taklit ettiğinden, bu battaniyeler oksitosini arttırır, böylece uyku kalitesini arttırır.
Serotonini Artırabilir: Serotonin, çoğu insanın ”iyi hissetme” hormonu olarak bildiği popüler bir hormondur. Ağırlıklı battaniye kullanıldığında serotonin üretimi artabilir. Bununla birlikte, serotonin sadece iyi hissettiren bir hormon değildir. Bunun yerine, aynı zamanda uykuyu tetiklemeye yardımcı olan kritik bir hormon olan melatoninin öncüsüdür. Serotonin seviyeleri bozulduğunda, melatonin seviyeleri de etkilenir ve bu da düşük uyku programlarına neden olur.

Bu nedenle, ağırlıklı battaniyeler sadece popüler bir trend değildir. Bunun yerine, verimliliklerini kanıtlayan yıllarca süren araştırmalarla destekleniyorlar. Bu nedenle, bu battaniyelerin kullanılması uyku düzeninin iyileştirilmesine yardımcı olabilir ve uyku bozukluklarına yardımcı olabilir. Uyumakta zorluk çekiyorsanız ve uyumanıza yardımcı olacak yeni bir yol arıyorsanız, ağırlıklı battaniyeler denemeye değer olabilir.