Panjur Temizliği Nasıl Yapılır?

tarafından
24
Panjur Temizliği Nasıl Yapılır?

Panjur temizliği nasıl yapılır? Tercih ettiğiniz panjur tipine bağlı olarak, panjurlar zorlu hava koşullarına, verimli çalışma moduna ve tesis güvenliğine karşı koruma sağlar. Klasik panjurların incelemeleri Adelaide, panjurların uygun bakım ve bakımının yararlılıklarını arttırdığını göstermektedir. Yüksek kaliteli bir panjur seçmek iyidir.

Dikkat etmeniz gereken üç şey var:

Güvenlik
Maliyet
Kalite
Dış mekan yaşam alanlarınız için en iyi panjuru aldıktan sonra, daha uzun süre dayanmalarını duvar dekorasyonu sağlamak için bunları düzenli olarak ve doğru şekilde temizlemek iyidir.

Panjurların Temizlenmesi İle İlgili İpuçları
Panjurlar minimum bakım prosedürleri gerektirir. Ancak aşağıdaki ipuçlarını takip ederek, panjurları etkili bir şekilde temizleyebilirsiniz. Aşınma ve yıpranma oranını azaltmaya yardımcı olur.

Panjurları temizlemek için yapabileceğiniz birkaç şey var:

Kalıntıları Gidermek İçin Nemli Bir Bez Kullanın
Deklanşörün ve rayların alt kısmında çok fazla toz ve enkaz birikmesi ömrünü etkiler.

Kılavuzları Temizleyin
Kılavuzlardan kir ve döküntülerden kurtulmak iyidir. Pleksiglas  panjur kılavuzlarını temizlemek için silebilir veya hortum borusu kullanabilirsiniz. Panjurları kurumadan kapatmaktan kaçının.

Yağlama
Panjur mekanizmasının yağlanmasına dikkat edilmelidir. Rulmanların, rayların ve makaraların yağlanması verimliliklerini artırmaya yardımcı olacaktır. Ayrıca paslanmayı önlemeye yardımcı olur ve bu nedenle düşük onarım maliyetlerine yol açar.

Aşındırıcı Deterjanlarla Temizlemekten Kaçının
Aşındırıcı temizlik maddeleri, metillenmiş alkollü içecekler veya çözücülerle temizlik, emaye yüzeyini aşındırarak paslanmaya neden olabilir. Emaye yüzeyini de aşındırdıkları için ovma fırçaları, çelik yünü veya sıyırıcılar kullanmayın.

Panjurların Bakımı
Aşınma Ve Yıpranma Belirtilerini İzleyin
Herhangi bir aşınma ve yıpranma belirtisi için silindirleri, kapı kablolarını ve yayları düzenli olarak kontrol etmek iyidir. Herhangi bir onarım ihtiyacı olması durumunda, sorunu erken çözmek için profesyonel bir teknisyene başvurulmalıdır. Bu şekilde, çok daha pahalıya mal olabilecek ev geliştirme daha fazla hasarı önleyebilirsiniz.

Dikkatli Davranın

Panjurun düzgün açılıp kapandığından emin olmak iyidir. Açarken kutuya çarpmamalı ve kilitlemeden önce sıkıca kapandığından emin olunmalıdır.

Bakiye Kontrolleri

Kalifiye bir profesyonel, panjurun yukarı ve aşağı dengeleme işlevini kontrol etmenize yardımcı olmalıdır. Denge eksikliği çöküşe neden olabilir. Bir panjurun değiştirilmesi pahalıdır. Bu tür maliyetlerden kaçınmak için, panjur dengesini düzenli olarak kontrol edin.

Profesyonel Bakım

Bunu arada bir yapabilirsin. Deneyim ve uzmanlığa sahip profesyonel bir teknisyen, panjurdaki herhangi bir sorunu erken tespit edebilir ve daha fazla hasara neden olmadan düzeltebilir. Böyle bir onarım yaparsanız size çok para kazandıracaktır.

Onarım masrafları yok ki panjur için uygun temizlik ve bakımını sağlamak. Aynı zamanda iyi çalışır durumda kalmalarını sağlar. Bu şekilde, bir kişi paranızın karşılığını alır ve aynı zamanda tesislerinizin çekiciliğini artırır.