Araba Boya Koruma Nasıl Yapılır?

tarafından
29
Araba Boya Koruma Nasıl Yapılır?

Araba boya koruma nasıl yapılır? Arabanızı güzel ve şık görünmesi için temizlemek için bir araba yıkamaya götürmenize gerek yoktur. Daha çevre dostu bir seçenek için bunu kendi evinizin konforunda, özellikle garajınızda, araba yolunuzda veya hatta çimlerinizde yapabilirsiniz. Süslü yüksek teknoloji ekipmanlara para harcamanız gerektiğini düşünüyorsanız, yanıldığınızı söyleyeyim. Kullanacağınız malzemeler normalde üçten fazla değildir ve muhtemelen zaten bunlara sahipsiniz. Arabanızı kendiniz yıkamak biraz zaman alabilir, bu yüzden bu göreve odaklanmak için bir gün seçin. Bununla birlikte, elbette, zamanınız, malzemeleriniz ve teknik bilginiz yoksa, elbette, Schmicko gibi profesyonel bir otomobil detaylandırma şirketi kullanmak, kendiniz yapmaktan daha iyi bir seçenek olabilir. Daha fazla uğraşmadan, arabanızı gıcırtılı bir şekilde temizlemeniz için size rehberlik etmeme izin verin, özellikle de araba boyası korumasının tüm yıl boyunca harika görünmesini isteyenler.

Malzemelerinizi Toplayın

Yapacağınız ilk adım, kullanacağınız ekipmanı seçmektir. Dediğim gibi, süslü bir şey olmak zorunda değil. Sadece bir su hortumu, sabun ve mikrofiber havlular işi yapabilir. Ancak, all-in’e gitmek isterseniz, işte kullanabileceğiniz bazı ekipmanlar. Öncelikle bir su hortumuna ihtiyacınız var ve daha sonra bir yıkama eldiveni (süngerden daha güvenli) ve mikrofiber havlular kullanabilirsiniz. Yerel araç bakım mağazanızdan kolayca satın almak için araba yıkama şampuanı ve kovanız olsaydı da yardımcı olurdu.

Aracınızı Rahat Ve Güvenli Bir Yere Götürün
Şey sırılsıklam olacak bilmeniz gerekir bir şey var. Arabanızı yıkamanıza izin verilen bir yere gidin; sakinlerin bu fikri desteklemediği bazı mahalleler var. Yerinizi aldıktan sonra, su hortumunu ve ekipmanın geri kalanını getirebilir ve her şeyi hazırlayabilirsiniz, böylece işiniz bitene kadar eve dönmek zorunda kalmazsınız. Pencerelerinizin kapalı olduğundan, antenin yerinde olduğundan emin olun, böylece su araca zarar vermez. Harika alanlar arasında araba yolunuz, çift araba garajınız, bir araba parkının altında veya hatta ön çimlerin üzerinde yer alır.

Çift araba garajınızda yıkamayı planlıyorsanız, arabayı dışarıda durulayın, tüm iç kısımları yapın ve garajın içinde kurutun. Garaja sahip olmanın en büyük avantajlarından biri gölgedir. Temizliği yapmak çok daha kolaydır. Arabalarında seramik kaplama olanlar, arabanızı temizlemenin eskisinden ne kadar kolay olduğunu anında bileceklerdir. Bunun nedeni, bu boya koruma şeklinin aracınız için bir kalkan görevi görmesidir.

Su Hortumunu Açın Ve Aracı Durulayın

Kirden kurtulmak veya yumuşatmak için önce arabanızı sadece suyla ıslatın, camların etrafına dikkat edin. Bu adımla zaman ayırın ve tekerleklerin etrafındaki her alana gidin. Etrafta yatan bir basınçlı yıkayıcınız varsa, bu ekstra temizleme basıncı nedeniyle bahçe hortumundan daha iyi bir seçenek olacaktır.

Arabayı Ph Nötr Araba Yıkama Şampuanı İle Yıkayın
İşte asıl temizlik burada gerçekleşiyor. Temizleme tekniğinizi istediğiniz gibi seçebilirsiniz. Biri suyla karıştırılmış sabunla diğeri sadece suyla olmak üzere iki kova kullanarak size verdiğim ipucunu uygulayabilirsiniz; bu daha fazla karmaşaya neden olmanızı önleyecektir.

Çözeltinizi çok fazla seyreltmediğinizden emin olmak için uygun seyreltmeyi kullandığınızdan emin olun. Sonuçta, ekstra temizlik gücü için yeterli şampuanınız varsa yardımcı olur. pH nötr şampuanlar tipik olarak tüm araba boyalarında ve seramik boya korumasında güvenlidir. Harika olan şey, şampuanın genellikle çok ucuz olmasıdır.

Tüm arabayı araba yıkama solüsyonunuzla yıkayın. Sabun veya araba yıkama olabilir. İlk olarak, tekerlekleri iyice detaylandırdığınızdan emin olun. Yeni ev tekerleklerle ilgili titiz olanlar, temizlik seanslarınız sırasında hızlı bir şekilde çalışmasını sağlayarak, toz ve kiri itmek için her zaman seramik bir kaplama ile korunan jantlara sahip olabilirler. Ardından, pencereleri temizlemeniz, aynı temizleme solüsyonunu kullanmanız veya bir pencere temizleyici kullanmanız gerekir. Camları temizlerken dikkatli olun, çünkü su kauçuktan arabaya kayabilir.

Aracınızı detaylandırırken, bir sonraki bölüme geçmeden hemen önce onu yıkamanız gerekir. Kurutulmuş sabun daha sonra temizlemek için bir acı olabilir; Bu nedenle evde araba yıkarken gölge çok büyük bir avantajdır. Ayrıca, hemen kurutulması, su lekelerinin oluşma olasılığını azaltır. Seramik kaplamalar, bu su lekelerinin önlenmesine yardımcı olmada önemli bir rol oynamaktadır, ancak güneşin altında kavurucu sıcak bir günün altına park edildiğinde çok fazla yardımcı olabilir. Son olarak, üzerine yapışan kirleticileri yerinden çıkarmak için araba yıkama eldiveninizi kovada düzenli olarak durulamayı unutmayın; bu çapraz kontaminasyonu azaltır.

Arabayı Kurut.

Son adımda, arabanızı kurutmanız gerekir. Bunun için mikrofiber havlulara ihtiyacınız olacak, havluların elbette kuru olması gerekiyor. Her son damlayı havlularla emdirin ve ek bir adım olarak, boyanıza bir koruma katmanı eklemek için biraz araba balmumu kapabilirsiniz. Bu gerekli değildir, ancak aracınızın boyasının daha uzun süre dayanmasını sağlar. Araç% 100 kuruduktan sonra balmumu uygulamayı unutmayın. Büyük bir mikrofiber kurutma havlusu kullanmak, boyayı çizmekle meşhur olabilecek eski moda güderi kullanmaktan daha iyi bir seçenektir. Seramik kaplama araba zaten balmumu gibi davranır gibi araba balmumu gerekmez. Bununla birlikte, biraz daha aşırıya gitmek istiyorsanız, yerel otomobil mağazanızdan bir seramik kaplama sızdırmazlık maddesi de satın alabilirsiniz.

O var! Bu basit adımlarla, herhangi bir para harcamadan arabanızı rahatça yıkayabileceksiniz.